Licencirani terapeut Davor Kos

Bioterapije po metodi Zdenka Domančića ®

 Cijeli život radio sam ono što nisam, od 2008 radim ono što jesam.Rođen sam 1968. godine u Osijeku.


Pamtim da sam, već s trinaest godina, iako tada nisam mogao znati zašto, nakon buđenja imao veliku potrebu ostati zatvorenih očiju i - samo sjediti u tišini. Kasnije samprepoznao da mi je Unutarnji Glas pokušao ukazati na potrebu za meditacijom.

S petnaestak godina počeo sam se zanimati za yogije i Indiju, a potom i za bioenergiju i energetske tijekove u tijelu. No, sve je to ostalo pod nazivnikom “zanima me”, dok Život nije prepoznao “moje vrijeme”: nakon 27 godina došao je trenutak da budem ono što jesam.

 

Svijesno ili podsvijesno uvijek nađemo svoje putove, a najčešće krećemo od onog što najjače osjećamo: tijela. Nakon duljeg uzimanja lijekova protiv bolova, zbog problema s leđima, stradao mi je želudac. Tako sam, jednog dana 2008. godine, rekao : “Dosta!”, legao u krevet i dok nisam riješio bolove u želucu - nisam ustao. To je bio moj "klik". Nakon toga, moje je istraživanje postalo više od “zanima me”, postalo je moj život.

 

Seminar bioenergije po metodi Zdenka Domančića pohađao sam 2010. godine, a nakon pet godina prakticiranja terapija ostvarujem uvjete za licenciranog terapeuta bioterapije. Osam godina od mog “klika” postalo mi je jasno da sam puno više od tijela i njegovih ograničenja, puno više od tijeka misli u Umu, puno više od emocija u srcu…

Na Istoku bi to zvali “yogi”, zapadnjaci bi rekli “duhovnjak”, ali ja sam jednostavna osoba koja istražuje i nastoji shvatiti što zapravo jesmo. “Ja Jesam To” nije cilj, zaključak i konačna riječ duhovnog putovanja i istraživanja koje bi trebalo trajati neko vrijeme – istinsko je postojanje naša svjesnost o kretanju prema cilju.

 

Zvuči komplicirano kada se iskazuje riječima. Jako je jednostavno kada vam to kažem dodirom, energijom, onim što ustvari jesam.